En Català!

Pissarrra

Dimarts 19 de març a les 19.00h a Ca n'Oleo al Carrer de l'Almudaina, 4, Palma

Presentació del monogràfic de la revista Pissarra número 163

Llegeix més...

El Govern fa parts i quarts amb els sous públics

Mentre el cost de la vida continua pujant a les Illes Balears, el personal empleat públic (serveis generals, sanitat, educació i empreses públiques) i docent de la concertada aquest gener cobrarà el mateix import que està cobrant des del juliol de 2023.

Tot i això —via Llei de pressuposts de 2024— els polítics del GOIB s’han assegurat començar a cobrar part del seu increment a partir del mes de gener. Concretament, més d’un 5 %.

Els empleats públics estan pendents de dues pujades: el 0,5 % relacionat amb el creixement econòmic (amb efectes a partir del gener de 2023) i el 2 % previst al Projecte de llei de pressuposts de l’estat de 2024 (que es farà efectiu quan s’hagi aprovat aquest pressupost).

A més, el GOIB hauria pogut introduir als Pressuposts de 2024 la recuperació de la minoració del 2,9 %, de 2020 però ha prioritzat aquest increment del 7,5 % per als governants.

En resum, en la nòmina del gener els polítics ja percebran una pujada de més del 5 % (pendents d’un 2 % addicional); i els empleats públics no cobren ni l’increment de 2024 ni una part del de 2023 ni han recuperat la minoració del 2,9 % de 2020. I no se sap quan se cobrarà.

L’STEI Intersindical critica l’abisme que hi ha entre l’increment del 7,5 % per als governants i el 2,5 % del personal empleat públic. Però considera que el Govern és molt barrut quan s’aplica increments desproporcionats mentre els treballadors encara esperen quanties de l’any passat.

El Govern fa parts i quarts amb els sous públics

Del 7,5 % total d’increment de sou dels polítics, ja n’han cobrat més de dues terceres parts

Mentrestant el personal empleat públic encara no ha percebut l’increment del 2 % previst per a enguany ni un 0,5 % d’increment pendent de l’any passat

Llegeix més...

Calendari d’inscripció del Pla de Formació Sectorial 2024

El termini d’inscripció previst per a les activitats formatives del segon semestre del Pla de Formació General, del Pla de Formació Sectorial i del Programa de Formació i Acreditació de Personal Directiu de l’any 2024 és del 16 al 29 de gener.

Per a més informació, clicau aquí.

Pàgina 2 de 31