Reproduïum la nota de premsa unitària del Comitè d'Empresa de l'IBANAT, format per STEI Intersindical, CCOO, USO, UGT i CGT:

nota de premsa

Ja fa temps que a conseqüència del canvi climàtic es van produint successos catastròfics a les Illes Balears. Podem recordar com a més singulars entre altres, la tempesta devastadora (el terme "DANA" encara no es feia servir...) de 2007, on hi va haver un mort i vint ferits, a més de 43 milions de desperfectes. L'aiguat de Sant Llorenç des Cardassar de 2018 on hi va haver tretze morts i desperfectes milionaris i el cap de fibló de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa de 2020, també amb nombroses pèrdues econòmiques. Ara podem sumar un nou episodi catastròfic amb la borrasca Juliette que també deixa un elevat cost econòmic.

En tots aquests casos l'instut balear de la natura va actuar fent un servei exemplar. Per contra, aquestes actuacions de l'IBANAT s'han efectuat amb nombroses deficències: falta de personal, falta de maquinària (tant pesada com lleugera), falta de vehicles i sobretot falta de formació específica. També cal ressaltar un denominador comú d'aquests esdeveniments com es la invisibilitat de les actuacions de l'IBANAT a tots els mitjans de comunicació tant locals com nacionals. Només cal llegir les nombroses notícies dels successos mencionats per veure que no es menciona a l'IBANAT en cap cas, o si es fa és de manera breu.

Des del 2007, setze anys, el STEI Intersindical reclama aquestes mancances de manera individual o de manera col·lectiva, a través del comitè d'empresa de l'IBANAT.