A continuació la informació més rellevant de la reunió del Comitè de Salut Laboral:

Punt 4 del punt del ordre del dia sobre vigilants d'àrees marines i l'aplicació de l'article 68.15 del conveni col·lectiu de l'IBANAT: Tots els treballadors que puguin esser susceptibles de patir un risc per la seva salut o integritat física es determina que la unitat mínima de feina serà de dos treballadors. En cas de discrepància serà el CSSL qui ho determinarà.

S'ha acordat a la comissió que es demanarà a la tècnica del servei de prevenció d'Eivissa que faci una avaluació i informe corresponent per ratificar les recomanacions del tècnic de prevenció de l'IBANAT i del tècnic de servei de prevenció Balear Vasco de Quiroga i del comitè de salut Laboral que aquest lloc de feina la unitat mínima de feina serà de dos treballadors. Si n'hi ha altre dubte a altres llocs de treball o feines concretes es podrà consultar amb es servei de prevenció Balear per mitjà del tècnic de l'IBANAT responsable de la feina.

Punt 5, sobre la neteja del EPI´s d'incendis forestals: L'empresa informa que s'han comprat cinc rentadores per Mallorca, dos per Eivissa i una per Formentera, arribaran per aquesta campanya. Aquestes rentadores són específiques per rentar roba contaminada amb partícules cancerígenes. Aquestes rentadores són d'ús exclusiu del EPI's d'incendis. El protocol d'ús està per confeccionar i es seguirà el model implantat a Menorca que ha resultat ser positiu i eficaç. Compraran mitjançant contracte menor dos armaris descontaminants de cascs i botes, un per Eivissa i un altre per Mallorca, L'any que ve preveu la compra de dos més per Mallorca.

Punt 6 sobre els cursos de PRL bàsics: es donarà continuïtat d'aquests cursos a la resta de treballadors.

Es recorda als treballadors d'informar sobre incidents o possibles ambients contaminats cancerígens que detectin a la seva feina.

Punt 10 sobre les actuacions realitzades a conseqüència de la borrasca Juliette: Es farà una recerca i consulta de possibles EPI's a implementar a l'IBANAT. El gerent està d'acord amb el fet que falta molta maquinària a l'empresa, tant motoserres i desbrossadores com camions i tractors. Es segueix amb les compres previstes.
L'empresa informa que els "maniguets" per fer feina amb motoserra i desbrossadora estan comprats i a punt de ser repartits. Els cascs de feina s'havien turat la seva compra per l'opinió de l'empresa i el servei de prevenció Balear que sense barbuqueig no complien les normes de seguretat. El sindicat CGT primerament i l'estei-i informen que els cascs que han donat per provar compleixen les normes corresponents per fer feina amb motoserres i desbrossadores i que poden fer la compra perfectament. L'empresa diu que ho revisarà de nou i si cal, farà efectiva la compra.

A petició de nombrosos treballadors d'Eivissa i Mallorca l'empresa farà una instrucció a principi de campanya d'estiu sobre si és adient o no dur els pantalons curts de feina d'estiu a les bases mentre es fa sa guàrdia.