Des que va entrar en vigor el Protocol de desescalada acordat el 15 de maig per l’Administració amb CSIF, SINTTA, CCOO i UGT, el Govern de les Illes Balears no s’ha assegut amb els representants dels treballadors per negociar les mesures a aplicar durant el període que el Govern espanyol anomena “nova normalitat”, tot i les sol·licituds reiterades de l’STEI Intersindical i altres sindicats.

La conseqüència d’això és que, ara per ara, ningú té constància formal de quines mesures de prevenció de la Covid-19 i de conciliació de la vida laboral i familiar continuaran en vigor a partir de dilluns.

El Govern s’està convertint en un campi-qui-pugui. La incertesa és tan gran i la falta de coordinació per part de Funció Pública tan evident, que ara per ara hi ha molta de preocupació a totes les conselleries.

Altres governs han establert mesures que adapten l’Administració a la pandèmia i als nous problemes de conciliació.

L’STEI Intersindical demana al Govern que es posi a l’alçada de la situació i torna a exigir a Funció Pública que convoqui una sessió urgent de la Mesa Sectorial de Serveis Generals per abordar aquestes qüestions.

Altres administracions ho fan molt millor i amb molt més consens.